Kazán műszaki leírás

Műszaki leírás

A kazánok alkalmasak családi házak, lakások, kisebb létesítmények melegvízes központi fűtésére, gravitációs vagy szivattyús fűtési rendszerhez,ahol a statikus nyomás nem éri el a 2 bar-t.

A felhasználható tüzelőanyag hasábfa, biobrikett, szén. A berendezést koksz eltüzelésére nem szabad használni!

A kazán hőszigetelő burkolattal is készül (opció),2 cm szigeteléssel.

2. Szerkezeti elemek:

2.1. Kazántest

A kazántest hőcserélője 5 mm, külső vízköpenye 3 mm vastagságú acéllemezből készül hajlított, hegesztett kivitelben. A tűzteret, teljes felületén vízréteg veszi körül.

A kazántest 100 mm magas lábakon áll, így a kazán alatti padozat is jól tisztítható. A kazán elején 3 db ajtó van beépítve, melyek biztosítják a tüzelőanyag könnyű berakását és begyújtását a jó tisztíthatóság, valamint a salak eltávolítását. A kazánon a víz feltöltésére és leürítésére szolgáló csap helye van kialakítva.

2.2. Burkolat

A kazántest opcióként hőszigetelt, burkolattal van ellátva, amely elemenként összerakható,az alapkivitel a hőszigetelést nem tartalmazza.

2.3. Rostély

A kazánban típustól függetlenül, 9 db 1”-os vízcső van behegesztve.

2.4. Kazán ajtók

A kazánra 3 db acéllemezből készült ajtó van felszerelve, melyek kilinccsel könnyen nyitható és zárható. A felsőajtó a kazán hőcserélőinek tisztítására szolgál. A tűztér ajtón (középső)található a szekunderlevegő szabályzó tárcsa a másodlagos égési levegő betáplálásához,ezen az ajtónyíláson történik a tüzelőanyag adagolása. Az ajtók belső oldalai hővédőlemezzel vannak ellátva,a füstmentes zárást a belső kontúron a tömítéstartón lévő azbesztmentes tömítőzsinór biztosítja.

2.5. Huzatszabályzó

Az alapkivitel kézi szabályzású ajtóval van ellátva. A szigetelt kivitelnél a szabályzó a kazán primer levegő ellátásának automatikus szabályozására szolgál, amivel az előremenő víz hőmérséklete a szabályzón beállított hőfok érték közelében tartható. A szabályzót a kazán 10. sz. ¾” –os csatlakozó pontján kell felszerelni és a. láncon keresztül a 4. sz. hamuzó ajtó csappantyújával összekapcsolni az A és B ábra szerint. A levegőszabályzó csappantyú alapbeállítását (B. ábra) a kazán hideg állapotában kell elvégezni úgy, hogy a szabályzót 60-80C -ra állítjuk.

3. Füstgázelvezetés

A kazán csak szabványos, bevizsgált és megfelelő méretű kéményhez csatlakoztatható.

Minimálisan előírt kémény méretek
Kazán típus: ULRICH Előírt minimum kémény keresztmetszet: Hasznos kémény magasság *:
U18 Ø150 mm 6m
U23 Ø160 mm 6m
U28 Ø180 mm  6m
U38

Ø180 mm

 6m
U48

Ø200 mm

 6m
U58

Ø200 mm

7m
U78

 Ø220 mm

7m
U98

Ø250 mm

8m

* A kémény hasznos magassága a bekötéstől a kémény tetejéig értendő.

A kazánhoz csak szabványos, acéllemezből készült füstcső és könyökidom használható hézagmentesen összeillesztve és megfelelően rögzítve.

4. Karbantartás:

A berendezés táskaelemei,a füstcső és a rostélycső rendszeres tisztításán kívül más karbantartást nem igényel. (igény szerint, de legalább hetente egyszer).

Magyar termék!

Kazánjaink előállítása 100%-ban magyar munkaerővel történik.

© 2016 Ulrich Kazán. A gazdaságos fűtéshez! - Készítette és üzemelteti a Skindrome studio - Minden jog fenntartva.